Färskpotatissallad med knaprigt sidfläsk och kummin

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Fräsch sallad till sommarens alla middagar.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 st citroner
  • 2 msk kumminfrön
  • 1 knippe salladslök, skuren i tunna skivor
  • 1 knippe dill, finskuren
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 3 st timjankvistar, plockade
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen och låt svalna. Blanda samman majonnäsen och matlagningsyoghurten. Krossa kumminfröna och häll ner dem i yoghurten. Smaksätt med vitlök, salt och peppar.
    2. Blanda samman potatis, salladslök och dill. Vänd ner potatisen i yoghurten.
    3. Skär sidfläsket i tunna skivor och stek i panna tills det är knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd runt sidfläsket med timjan och servera med potatissalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben