Färskpotatissallad med knaprigt sidfläsk och kummin
Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Fräsch sallad till sommarens alla middagar.
Ingredienser
1 kg färskpotatis
1 dl majonnäs
2 dl matlagningsyoghurt
2 st citroner
2 msk kumminfrön
1 knippe salladslök, skuren i tunna skivor
1 knippe dill, finskuren
1-2 klyftor vitlök
200 g rökt sidfläsk
3 st timjankvistar, plockade
Instruktioner
Koka potatisen och låt svalna. Blanda samman majonnäsen och matlagningsyoghurten. Krossa kumminfröna och häll ner dem i yoghurten. Smaksätt med vitlök, salt och peppar.
Blanda samman potatis, salladslök och dill. Vänd ner potatisen i yoghurten.
Skär sidfläsket i tunna skivor och stek i panna tills det är knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd runt sidfläsket med timjan och servera med potatissalladen.