Färsmacka med ägg och bacon

Serverar: 4 portioner

Chili och bacon ger lite extra sting och smak. Servera gärna med chilisås och sallad och varför inte också med ett glas öl.

Ingredienser

  • 4 skivor formfranska
  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 krm chilipulver
  • 1 msk matfett
  • 140 g bacon
  • 4 ägg
  • Isbergssallad
  • Instruktioner

    1. Rosta brödskivorna. Blanda ägget med ströbröd, salt, peppar och chili. Låt svälla 10 minuter. Arbeta in i färsen och forma till fyra biffar.
    2. Hetta upp matfettet i stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 15 minuter. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Stek äggen.
    3. Lägg sallad på brödskivorna och biffarna ovanpå. Toppa med ägg och bacon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben