Färspaj

Serverar: 4 portioner

En läcker paj som kan serveras både varm och kall, gärna med en sallad.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs, nöt eller älg
  • 3 morötter
  • 1 röd paprika
  • 4 salladslökar
  • Salt
  • Peppar
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 150 g riven stark ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Arbeta samman pajdegen och tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ den kallt 30 minuter.
    3. Strimla morötterna och paprikan. Skiva salladslöken.
    4. Bryn färsen i lite matfett, salta, peppra och ta ut pannan. Fräs grönsakerna mjuka.
    5. Vispa samman ägg och grädde. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
    6. Lägg färsen i botten av pajskalet och strö grönsakerna över. Häll på äggstanningen och grädda 35 - 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben