Ädel färspaj

Serverar: 4-6 portioner

Mycket god! Päron och ädelost ger en god annorlunda smakbrytning.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g margarin
  • 1 msk matolja
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 1 purjolök
  • 1 paprika
  • 140 g tärnat bacon
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk färsk hackad basilika
  • 2 tsk honungssenap
  • 1 dl vatten
  • 2 päron
  • 2 dl crème fraiche
  • ca 100 g ädelost
  • 50 g pinjenötter
  • Garnering
  • Cocktailtomater
  • Färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 º.
    2. Blanda matfett och mjöl till en grynig massa.Tillsätt olja och vatten. Arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
    3. Tryck ut degen i en pajform.Nagga botten, Ställ kallt ett tag och förgrädda sedan skalet i ca 10 minuter.
    4. Ansa och strimla purjolöken.Kärna ur och tärna paprikan. Fräs purjolök, paprika ock köttfärs i lite matfett tills allt har fått lite färg och är jämnt smuligt. Tillsätt salt,peppar,basilika,senap och vatten. Låt det hela puttra samman i ca 8 minuter. Skala och tärna päronen,rör ner dem i färsen tillsammans med crème fraiche. Låt allt puttra samman ytterligare några minuter.Smaka av.
    5. Häll färsröran i det förgräddade skalet. Smula över ädelosten och strö pinjenötterna ovanpå.
    6. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Garnera med cocktailtomater och hackad,färsk basilika.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2-3
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben