Ytterligare ett äldre recept från Allt om Mat. Det står 1 litet paket djupfrysta ärter - jag minns att det fanns 125-gramspaket, men jag tror de har utgått ur sortimentet. Men det är ju en enkel sak att halvera ett 250-gramspaket.
Ingredienser
400 g blandfärs
Smör eller margarin
1 purjolök, ca 125 g
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk kinesisk soya
2 dl vispgrädde
1 litet pkt djupfrysta ärter
2 dl riven lagrad ost
Instruktioner
- Bryn litet i taget av köttfärsen i smör eller margarin i en stekpanna och lägg över i en gryta. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den i smör i stekpannan. Strö över mjöl, salt och peppar och blanda om. Tillsätt soya och vispgrädde.
- Låt koka på svag värme under lock ca 10 minuter. Rör om då och då. Rör i ärter och ost och lägg upp röran på ett fat. Servera med potatismos, ris eller pasta och grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (0)