Färsröra Kalas

Serverar: 4 portioner

Ytterligare ett äldre recept från Allt om Mat. Det står 1 litet paket djupfrysta ärter - jag minns att det fanns 125-gramspaket, men jag tror de har utgått ur sortimentet. Men det är ju en enkel sak att halvera ett 250-gramspaket.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • Smör eller margarin
  • 1 purjolök, ca 125 g
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk kinesisk soya
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 litet pkt djupfrysta ärter
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Bryn litet i taget av köttfärsen i smör eller margarin i en stekpanna och lägg över i en gryta. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den i smör i stekpannan. Strö över mjöl, salt och peppar och blanda om. Tillsätt soya och vispgrädde.
    2. Låt koka på svag värme under lock ca 10 minuter. Rör om då och då. Rör i ärter och ost och lägg upp röran på ett fat. Servera med potatismos, ris eller pasta och grönsaker.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5
    4.5
    20 min
    4-8
    17
    4.6
    45 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben