Fajitas med grillad biff

Serverar: 8 portioner

Färska grönsaker och ryggbiff marineras i en het sås och grillas innan de viks i varma och mjuka tortillabröd. Servera med salsa och guacamole så blir alla nöjda.

Ingredienser

  • 600 g ryggbiff i 2 cm tjocka skivor
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor röd paprika
  • 2½ dl rödvinsvinägrett
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 2 tsk chiliflingor
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • ½ tsk torkad oregano
  • 8 mjuka tortillabröd, 20 cm i diameter
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl mexikansk salsa
  • 1 dl guacamole
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet i en stor plastpåse. Skala och skär löken i 1 cm klyftor. Skär paprikan i 1 cm strimlor. Lägg lök och paprika i en separat plastpåse.
    2. Blanda vinägrett, limesaft, koriander, chiliflingor, vitlök och oregano i en skål. Häll 1 dl av marinaden över köttet och resten över grönsakerna. Slut påsarna väl och marinera i kylen två-sex timmar. Vänd påsarna då och då.
    3. Hetta upp grillen till medelvärme. Ta upp köttet och grönsakerna ur plastpåsarna. Släng marinaden. Lägg grönsakerna i en grillkorg eller på en bit aluminiumfolie.
    4. Grilla köttet fyra minuter. Vänd köttet och sätt grönsakerna på grillen. Grilla köttet ytterligare fyra minuter tills köttet är mediumstekt. Lägg över på ett fat och låt vila under aluminiumfolie fem minuter. Vänd grönsakerna då och då och grilla dem tills de är krispigt mjuka.
    5. Strimla biffen tvärs över köttets fibrer och fördela kött och grönsaker på ena halvan av tortillabröden och vik över den andra halvan. Servera med gräddfil, salsa och guacamole.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben