Grillad biff från Down under

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En härlig grillad biff med egen glaze.

Ingredienser

  • 4 st utskurna oxbiffar á 300 g
  • Glaze
  • 1 skivad gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 hackade tomater
  • 4 kvistar timjan
  • 1 dl rött vin
  • 5 dl oxbuljong
  • ½ dl farinsocker
  • 1 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt vitlök och tomater och fräs i ytterligare ett par minuter. Tillsätt timjan, vin, buljong, farinsocker och svartpeppar och sjud utan lock tills vätskan reducerats till en fjärdedel.
    2. Sila glazen genom en finmaskig sil. Pensla biffarna med glazen och grilla dem tills de är på de sätt som önskas. Pensla med glazen under grillningen. Vänd biffarna ofta så att de inte blir brända.
    3. Tips: Grilla sedan tomat halvor med kryddade med röktsalt och paprika skivor som sedan fileas och servera till.
    4. Servera med be'arnaisesås och klyftpotisar till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben