Fajitas med lövbiff

Serverar: 4 portioner

Perfekt fredagsmat.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 1/4 röd chili
  • 250 g lövbiff
  • 2 ananasringar
  • ½ burk krossade tomater
  • ½ msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk hackad gräslök
  • 2 tortillas
  • Salladsblad
  • Lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna löken. Kärna ur och finhacka chilin. Tärna ananasringarna. Strimla lövbiffen.
    2. Fräs lök, ananas och chili i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt tomatkrosset, vinäger och honung. Låt salsan puttra samman 5–6 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner hackad gräslök.
    3. Fräs köttet hastigt i ganska het stekpanna i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Rör ner tomatsalsan.
    4. Lägg några salladsblad på tortillabröden. Fördela köttröran ovanpå och rulla samman. Bjud lätt crème fraiche till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    annelieholm63 28 mars 2009

    Fantastiskt god rätt, fajitas med lövbiff. Rekomenderas varmt. /Annelie

    bjboman 15 mars 2014

    Supergod fredagsmys mat. Väl värt att testas. Klar fullpoängare! Kommer att bjudas fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben