Falafel med myntayoghurt

Serverar: 4 portioner

Vegetariskt och kryddigt.

Ingredienser

  • 2 tomater
  • 1 liten lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stor grön chilifrukt
  • 1 liten röd paprika
  • ½ knippa färsk koriander
  • 1 burk (400g) kikärter
  • 5 msk olivolja
  • 1 tsk spiskumminfrön
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 1 stort ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 ½ dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och hacka tomaterna fint. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur hacka chilifrukten, använd plasthandskar. Kärna ur och hacka även paprikan. Hacka korianderbladen fint. Låt kikärterna rinna av.
    2. Hetta upp 2 msk olja i en panna. Fräs lök, vitlök, chili, paprika och spiskummin 5 min. Lägg sedan över blandningen i en matberedare. Tillsätt ströbröd, ägg, kikärter och koriander. Salta och peppra. Mixa en kort stund.
    3. Torka ur stekpannan. Forma med våta händer 24 bullar. Hetta upp resten av oljan i stekpannan och stek bullarna på medelvärme ca 8 min tills de är gyllene runt om och genomstekta. Låt dem rinna av på hushållspapper.
    4. Blanda yoghurten med den färska myntan och de hackade tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Lägg över myntayoghurten i en skål och kyl den före serveringen. Servera falafelen med den kalla såsen.

    Liknande recept

    4.5
    3 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben