Tandoorikryddade laxspett med myntayoghurt

Serverar: 4 portioner

Lax är gott att grilla, det här supergott och superenkelt...alternativ på grillbuffén.

Ingredienser

  • 600-800g färsk Norsk lax, skuren i mindre bitar 8 grillspett
  • Tandoorimarinad
  • 2 tsk Tandooripasta
  • 1 tsk Chiliflakes
  • 2 msk matolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Myntayoghurt
  • 2 dl medelhavsyoghurt
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden och blanda med laxen.
    2. Trä laxbitarna på grillspetten och låt marinera minst 20 minuter.
    3. Grilla spetten några minuter på het glöd.
    4. Blanda yoghurt med vitlök och mynta och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben