Falsk ostkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Väldigt falsk då den inte innehåller ost alls.

Ingredienser

  • 9 dl tärnad squash
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2 droppar bittermandelolja
  • 1 dl socker
  • 25 malda mandlar
  • ½ liter mjölk eller grädde-mjölk
  • Instruktioner

    1. Koka squshtärningarna i vatten till de blir mjuka så att de kan mosas. Häll av överblivet vatten i en sil-durkslag. Mosa squashen.
    2. Vispa ihop övriga ingredienser och häll i squashmoset då det svalnat lite.
    3. Häll i en lättsmord form, jag brukar använda en pajform, modell något större.
    4. Grädda i 200 grader i 45 min.
    5. Serveras ljummen med grädde och sylt (gärna lingonsylt).

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (2)

    liab 17 augusti 2009

    Bjöd familjen på detta idag och alla barn, som är livrädda för grönsaker, åt med god aptit! Trodde inte att det kunde bli så bra. Jag skalade squashen och använde stavmixer för att finfördela de kokta bitarna, så det blev en ganska slät smet. Detta gör vi definitivt igen.

    Bullemor 28 augusti 2010

    Fantastiskt god "ostkaka" som knappt går att skilja från en äkta! Tog hälften grädde och mjölk samt lämnade lite av mandeln lite grovhackad för en mer spännande struktur. Tusen tack för receptet!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben