Falsk potatiskaka

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Kaka som alla barn älskar

Ingredienser

  • 5 st ägg
  • 5½ dl socker
  • 7½ dl mjöl
  • 3,75 tsk bakpulver
  • 3,75 tsk vaniljsocker
  • 250 g smält margarin
  • 3 dl mjölk
  • Ovan på kakan
  • 3 dl marsan kräm (kok)
  • 200 g margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl florsocker
  • 3 dl riven mandelmassa
  • Instruktioner

    Vispa ihop ägg och socker. Häll i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i mjölken i den varma smälta margarinet och häll det i smeten med lite i taget. Häll smeten i en långpanna på ett bakpapper under. Ställ kakan i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Ovanpå kakan: Koka marsankrämen och låt den svalna. Blanda margarin, vaniljsocker och florsocker till slär smet och blanda den med den kalla marsankrämen. Bred ut smeten på den kalla kakan som har fått svalna. Riv sedan mandelmassan över och dela kakan i fyrkantiga bitar.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    heinric 25 mars 2017

    Jättegott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben