Falsk toska

Serverar: 20-30 portioner

En jättegod, jättesnabb och jätteonyttig kaka som passar alla chokladälskare.

Ingredienser

  • Kladdkaka
  • 175 g smält margarin
  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 8 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • Glasyr
  • 75 g smält margarin
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 1 påse kokosflingor (ca 200g)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Vispa ägg och socker med elvisp tills det blir vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Häll äggsmeten över och rör ihop väl. Rör sedan ner margarinet.
    3. Häll smeten i en smord långpanna och grädda 12-15 minuter.
    4. Häll alla ingredienserna till glasyren i en tjockbottnad kastrull. Låt koka 2-3 minuter under omrörning.
    5. Ta ut kladdkakan ur ugnen och bred glasyren jämnt över hela kakan. Grädda ytterligare 10 minuter.
    6. Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna lite. Använd en vass kniv och skär kakan i fyrkanter.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben