Serverar: 20-30 portioner
En jättegod, jättesnabb och jätteonyttig kaka som passar alla chokladälskare.
Ingredienser
Kladdkaka
175 g smält margarin
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Glasyr
75 g smält margarin
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokosflingor (ca 200g)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa ägg och socker med elvisp tills det blir vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Häll äggsmeten över och rör ihop väl. Rör sedan ner margarinet.
- Häll smeten i en smord långpanna och grädda 12-15 minuter.
- Häll alla ingredienserna till glasyren i en tjockbottnad kastrull. Låt koka 2-3 minuter under omrörning.
- Ta ut kladdkakan ur ugnen och bred glasyren jämnt över hela kakan. Grädda ytterligare 10 minuter.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna lite. Använd en vass kniv och skär kakan i fyrkanter.
Liknande recept
Kommentarer (0)