Falsk viltsoppa

Serverar: 2 portioner

God och mustig soppa med smak av vilt.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 liten burk kantareller eller champinjoner
  • 150 g lövbiff
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 dl minifraiche
  • 1 tsk soja
  • 2 krm timjan
  • 1 köttbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Häll av svampspadet men spara det. Strimla lövbiffen.
    2. Fräs lök, svamp och lövbiff i en kastrull i lite matfett. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten, svampspad och minifraiche. Låt koka upp.
    3. Tillsätt soja, timjan och buljongtärning. Låt soppan koka samman lite, ca 6-8 minuter. Smaka av. Bjud gärna pepparrotsbaguette till.
    4. Tips! Skär 1/4 baguette i centimetertjocka skivor lite på snedden. Rör samman 25 g smör med 1/2 msk riven pepparrot och bred det över brödet. Strö eventuellt över lite riven ost. Gratinera mitt i 225° varm ugn ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (4)

    Maria_johansson 14 april 2008

    måste säga tta detta recept både ser o låter gott.. men tänkte att de även kanske funkar som gryta.. till kanske ris eller potatis, har du eller någon annan prövat? tacksam för svar.. MVH Maria

    MsChilly 24 september 2008

    Jag fick också känslan av att det skulle vara gott som gryta, ta i lite mer mjöl kanske så det blir lite tjockare och servera med ris, mums tror jag!

    anncatrin_wikblad 2 september 2011

    Så gott att tårna krullar sig! Gjorde gryta av den och serverade med ris och smörsaltade haricot verts. Dessutom hade jag i två krossade enbär för att förstärka viltsmaken.

    Biinii 11 mars 2014

    Gjorde om denna till en gryta och serverade med ris. Hade dock i färska champinjoner istället för konserverade. Men tyckte att det smakade lite så nästa gång ska jag nog ha i lite fond och kanske lite enbär också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben