Falsk wienerchnitzel

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En variant på wienerchnitzel gjord på fläskkarré.

Ingredienser

  • 2 skivor karré, 150 g st
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • 3-4 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 2 citronskivor
  • 2 stora ansjovisfiléer
  • 2 tsk kapris
  • 2 dl kokt rödkål (från burk)
  • Stekt potatis
  • Instruktioner

    1. Banka ut karréskivorna till tunna schnitzlar, salta och peppra på båda sidorna.
    2. Vänd köttskivorna i vetemjöl sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd, låt dem vila på tort underlag.
    3. Gör ett garnityr av citronskivorna, linda en ansjovisfilé runt ett finger, placera rullen på citronskivan och lägg i 1 tsk kapris.
    4. Värm rödkålen i en kastrull.
    5. Häll oljan i en stekpanna, låt bli varmt, lägg i smöret och när det smält lägger man i schnitzlarna. Stek dem sakta, ca 2-3 min, på båda sidorna.
    6. Lägg upp dem på stora tallrikar, garnera med en citronskiva på varje och lägg hälften av rödkålen vid sidan av schnitzeln.
    7. Servera med stekt potatis och sallad.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    MosterNettan 21 maj 2009

    Hej Jan-Gunnar, Bra tips, antar att dom blir saftiga och fina, ska testa! Jag brukar köpa hel kotlettrad och skära i skivor och göra scnitzel av.. Blir ju inte så stora när man bankat ut dom, men det är ju lika gott iaf. /Nettan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben