Falska köttbullar

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Även köttätare brukar tycka om dessa vegetariska köttbullar.

Ingredienser

  • 100 g mandel
  • 1 ½ dl riven ost
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 2 msk riven gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • Buljong att koka bullarna i
  • Eventuellt lite vatten om smeten känns stabbig
  • Instruktioner

    Mal mandeln eller mixa den. Blanda sedan ihop mandeln med övriga ingredienser. Rulla bullar i köttbullsstorlek. Koka upp vatten med buljong och låt bullarna koka i det 8 minuter. Ta sedan upp dem och stek dem i smör tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (2)

    imminn 8 december 2009

    Hej! Vilket bra recept på köttbullar. Så lättgjorda och så gudomligt goda. Vi äter vegetariskt sedan flera år och har inte tidigare hittat något bra recept på just köttbullsmet. Du får självfallet en 5a. Jag har även gjort äpplejärpar, katrinplommonjärpar, köttfärslimpa och biffar. Allt gick precis llika bra med den här smeten. Jag får önska en God Jul och Ett Gott Nytt År! MVH// Imminn

    olrob56 28 december 2012

    Fantastiskt goda köttbullar. Lika goda som "äkta". Bör ätas nystekta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben