Falska kokosbiskvier

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Skulle göra falska biskvier idag och bjuda några kompisar på, hade i lite Malibu och strödde till sist på kokos, kanon blev dom!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4 ½ dl socker
  • 2 dl kokande vatten
  • 4 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 225 g margarin
  • Smörkräm
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 5 msk Malibu
  • 3 dl florsocker
  • 125 g riven mandelmassa
  • Glasyr
  • 200 g blockchoklad
  • 75 g kokosfett
  • Garnering
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker hårt, tillsätt sedan det kokande vattnet och vispa ihop. Ha i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, vispa. Tillsätt sedan det smälta margarinet under omrörning. Ta en bakplåt pappersklädd plåt och ha ut smeten på den, sätt in i mitten av ugn i 175 grader 20-25 minuter. Ta ut och låt kallna. Gör smörkrämen. Ta 150 g smör och mosa ihop med ägget, tillsätt florsockret och den grovrivna mandelmassan, rör ihop ordentligt. Tillsätt Malibun och rör ytterligare. Bred ut detta på den nu kalla kakan. Ta chokladen och hacka den i mindre bitar och skär kokosfettet i mindre bitar, smält över vattenbad, låt den kallna en aning och bli lite mer lätthanterlig innan du brer detta över smörkrämen, jag lät kakan stå i kylen ett tag innan. Strö över kokos, klart att njuta av! Ps. Dom är svåra att skära i bitar så skär försiktigt! ds

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (6)

    bagarstina 5 november 2010

    En av de godaste kakorna jag har ätit. Toppen

    fialotta88 5 november 2010

    Förlåt en dum fråga, men vad är Malibu?

    Marre73 5 november 2010

    Malibu är kokos Rom

    bagarstina 6 november 2010

    Jag hade inge Malibu hemma, det gick lika bra med baileys.

    lelle71 12 november 2010

    Finns inga dumma frågor... till exempel undrar jag (som inte tål alkohol pga sjukdom) om man kan utelämna alkoholen när man gör dessa biskvikopior?

    Marre73 13 november 2010

    Går hur bra som helst, uteslut den bara.Om det behövs tillsätt lite mer mandelmassa eller florsocker istället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben