Falska Mozartkulor

Serverar: 35 portioner

Mumsiga både till påsk som jul, vem vill ha köpegodis när man kan göra eget :)

Ingredienser

  • 500 g mandelmassa
  • 2 msk Konjak
  • 150 g nougat
  • 150 g mörk choklad
  • Eventuellt 25 g ljus eller vit choklad
  • Instruktioner

    Blanda marsipan och konjak väl. Skär nougaten i 35 tärningar och dela upp mandelmassan i 35 lika stora delar. ”Kavla” ut dem lite grann och lägg en nougatbit i varje. Rulla mandelmassan runt nougaten. Det kan vara lite klibbigt i en början men det går lättare efter några stycken… Smält chokladen i vattenbad. Doppa kulorna i chokladen (använd två små skedar). Lägg dem på bakplåtspapper. Ringla eventuellt över den ljusa/vita smälta chokladen…. Blir lite estetiskare så :)

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    barobertsson 3 december 2009

    Du använder ömsom mandelmassa och ömsom marsipan. Det är mycket stor skillnad på dessa. Jag gör själv Mozartkulor och använder marsipan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben