Falubiff med fetaostcrème

Serverar: 4 portioner

Stekt falukorv med en spenat- och tomatröra och en underbar krämig fetaostcrème. Den här rätten gör du på ett kick!

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • Spenat- och tomatröra
  • 250 g röda körsbärstomater
  • 250 g gula körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk socker
  • 1 pressad citron
  • Salt
  • Peppar
  • ½ ask färsk bladspenat, 40 g
  • Fetaostcrème
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk smulad fetaost
  • Garnering och tillbehör
  • Rucola eller färska örter
  • Nykokt potatis
  • Instruktioner

    1. Dela tomaterna, fräs dem i olja ca 5 minuter. Strö över sockret och fräs snabbt under omrörning. Ringla över citronsaften och sjud någon minut. Smaka av med salt och peppar, vänd ner spenaten.
    2. Skär korven i biffliknande skivor. Rör ihop crème fraiche och fetaost. Stek eller grilla korven.
    3. Servera falukorvsbiffarna med fetaostcrèmen och tomatröran. Servera nykokt potatis till.

    Liknande recept

    10 min
    3-4

    Kommentarer (1)

    Anastaziach 26 maj 2013

    Gott! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben