Jättegod rödbetscarpaccio med fetaost och rödbetsgroddar
Ingredienser
600-700 g rödbetor
50 g valnötter
Svartpeppar
Flingsalt
½ msk olivolja
½ msk balsamvinäger
70 g fetaost
1 liten vitlöksklyfta
4 msk matyoghurt
Ruccola
Rödbetsgroddar
Instruktioner
Borsta rödbetorna i kallt vatten, behåll skal och rotspets. Koka betorna tills de är mjuka – 20-60 minuter. Prova med potatisstickan! Låt betorna svalna i kallt vatten och gnid sedan av skalet. Ta bort rotspetsen.
Rosta nötterna i en torr stekpanna till dem fått lite färg. Skär rödbetorna i tunna skivor, eller använd mandolin för att få dem riktigt tunna och lägg dem omlott på ett stort fat. Peppra, salta, ringla över olivolja och balsamvinäger. Mosa ihop fetaost och vitlök med yoghurten och skeda över hälften av såsen över rödbetorna. Strö över valnötter, ruccola och groddar.