Rödbetscarpaccio med fetaostcreme

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegod rödbetscarpaccio med fetaost och rödbetsgroddar

Ingredienser

  • 600-700 g rödbetor
  • 50 g valnötter
  • Svartpeppar
  • Flingsalt
  • ½ msk olivolja
  • ½ msk balsamvinäger
  • 70 g fetaost
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 4 msk matyoghurt
  • Ruccola
  • Rödbetsgroddar
  • Instruktioner

    1. Borsta rödbetorna i kallt vatten, behåll skal och rotspets. Koka betorna tills de är mjuka – 20-60 minuter. Prova med potatisstickan! Låt betorna svalna i kallt vatten och gnid sedan av skalet. Ta bort rotspetsen. Rosta nötterna i en torr stekpanna till dem fått lite färg. Skär rödbetorna i tunna skivor, eller använd mandolin för att få dem riktigt tunna och lägg dem omlott på ett stort fat. Peppra, salta, ringla över olivolja och balsamvinäger. Mosa ihop fetaost och vitlök med yoghurten och skeda över hälften av såsen över rödbetorna. Strö över valnötter, ruccola och groddar.
    2. Servera med fetaostcremen vid sidan om i en skål!

    Liknande recept

    10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben