Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan och balsamicoglaze
Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Underbar förrätt!
Ingredienser
6 färska rödbetor
Ruccola
Parmesanost
Pinjenötter
Smörsås
100 g smör
1-2 tsk balsamvinäger
1 msk flytande honung
1 tsk salt
Instruktioner
Koka rödbetorna tillsammans med lite salt med skalet på i ca 35-40 minuter eller tills de känns klara med stickprov. Skala dem under rinnande vatten.
Rosta pinjenötterna i en stekpanna så att de får en gyllenbrun färg. Obs. ingen olja behövs.
Smält smöret på medelvärme. Låt svalna lite och blande i balsamvinäger, flytande honung och salt. Hetta upp innan servering.
Skär rödbetorna i tunna skivor eller smala klyftor. Lägg upp på tallrikar. Ringla glazen över och toppa med lite ruccola, pinjenötter och parmesan.
Bjöd mina vänner på detta som förrätt, fick mycket beröm :) dock hade jag i mer balsamico och honung i glazen :)