Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan och balsamicoglaze

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Underbar förrätt!

Ingredienser

  • 6 färska rödbetor
  • Ruccola
  • Parmesanost
  • Pinjenötter
  • Smörsås
  • 100 g smör
  • 1-2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna tillsammans med lite salt med skalet på i ca 35-40 minuter eller tills de känns klara med stickprov. Skala dem under rinnande vatten. Rosta pinjenötterna i en stekpanna så att de får en gyllenbrun färg. Obs. ingen olja behövs.
    2. Smält smöret på medelvärme. Låt svalna lite och blande i balsamvinäger, flytande honung och salt. Hetta upp innan servering.
    3. Skär rödbetorna i tunna skivor eller smala klyftor. Lägg upp på tallrikar. Ringla glazen över och toppa med lite ruccola, pinjenötter och parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    luneiya 16 februari 2012

    Bjöd mina vänner på detta som förrätt, fick mycket beröm :) dock hade jag i mer balsamico och honung i glazen :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben