Rödbetscarpaccio

Serverar: 4 portioner

Öl är gott att drick till. Personligen fördrar jag den ljusa sortens öl.

Ingredienser

  • 4 stora rödbetor
  • 0,8 dl socker
  • 2,5 msk salt
  • 1 dl olivolja
  • 50-80 g parmesan
  • ca 10-15 blad ruccolasallad
  • 3 krm gourmetsalt
  • 1-3 krm nymald svartpeppar
  • en bit getost ca 50 g
  • ca 1 dl creme fraiche
  • Instruktioner

    Koka rödbetorna i salt och socker ca 20 min. Skala dem varma. Skiva rödbetorna tunt, helst med maskin. Lägg skivorna på smörpapper eller plastfilm omlott. Vänd dem sedan över på tallrik. Häll i tunn stråle olivolja över rödbetorna, hyvla parmesan och strö rucolasallad över. Ta lite gourmetsalt och nymalen svartpeppar och strö över. Lägg en liten klick av getost blandat med lite creme fraiche, det förhöjer hela rätten. Rödbetor och getost är underbart gott tillsammans!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben