Färgsprakande rödbetscarpaccio

Serverar: 4 portioner

Kontrasten mellan de intensiva lilarosa rödbetsskivorna och de gröna ruccolabladen ger en underbart färgsprakande rätt och tack vare dressingen skimrar hela tallriken i hänförande glans. Lika lätt att laga till 8 eller 12 personer som till 4. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 2 stora rödbetor
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 näve ruccola
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Börja med att ugnsbaka rödbetorna hela och oskalade i ugnen på 210 grader, varmluft 190 grader. Det tar omkring 45 minuter. Ingen olivolja behövs. Ta ut rödbetorna ur ugnen och låt dem svalna.Skala dem sedan och skiva dem tunt med en potatisskalare eller mandolin och bred ut skivorna på ett fat.
    2. Vispa samman lönnsirap, olivolja och äppelcidervinäger i en skål och droppa sedan dressingen över rödbetorna. Det blir gott om man låter rödbetorna marineras lite i dressingen innan de serveras, 10 minuter räcker för att smakerna ska framträda bättre och rödbetorna bli lite mjällare.
    3. Strö till sist en gnutta salt över det hela och toppa med ruccolablad och ännu lite mer olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben