Rödbetscarpaccio med lax och ostkräm

Serverar: 4 portioner

En lättlagad och god lunch eller lätt middagsrätt.

Ingredienser

  • 4 stora rödbetor
  • 150 g fransk getost
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • ½ dl flytande honung
  • Salt
  • Lökvitspeppar
  • 4 bitar laxfilé
  • Timjan
  • Instruktioner

    Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala dem och skär dem i så tunna skivor som mjöligt. Lägg skivorna lite omlott på tallrikar. Skär bort skalet från getosten och kör i mixer tillsammans med matlagningsyoghurten till en slät kräm. Smaksätt med honung, salt och vitlökspeppar. Salta och peppra laxfilén, ca 120 g vardera, och halstra dem på bägge sidor. Lägg laxen på rödbetorna och toppa med getostkrämen. Garnera med timjan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben