Falugryta med sting à la Kristin

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Sååå lättgjort. Bara att slänga i alla ingridienserna och låta puttra.

Ingredienser

  • ½ falukorvsring
  • 1 rödlök
  • 5 potatisar
  • 5 morötter
  • 3 palsternackor
  • 7 klyftor vitlök
  • Paprikapulver
  • 2 buljongtärningar (gärna grönsak)
  • 1-2 dl ketchup
  • 5 dl vatten
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 hackad röd chilifrukt (liten)
  • Basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Italiensk salladskrydda i önskad mängd
  • Instruktioner

    1. Skala alla rotfrukter och potatis och skär i slantar. Skär potatisarna något större. Klyfta rödlöken. Skala och hacka vitlöksklyftorna och chilifrukten. Skiva falukorven och dela skivorna på mitten.
    2. Stek alltsammans på hög temperatur i stekgryta. Strö över buljongtärningen och fyll på med vatten. Strö över salt, peppar, paprikapulver och salladskrydda (ganska mycket).
    3. Tillsätt ketchupen. Låt puttra i ca 15 min på svag värme.
    4. Så gott till ett färskt bröd med ost!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben