Falukorv i ugn med potatismos

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel och god husmanskost.

Ingredienser

  • 1 falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 2 dl riven ost
  • Senap
  • 10 medelstora potatisar
  • 2-3 msk smör
  • Ca 2 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200* (varmluft, annars 225*)
    2. Potatismoset: Koka potatis tills färdig. Häll av vattnet och mosa. Tillsätt smör, mjölk, salt och peppar. Blanda till jämn konsistens. Lägg över i en ugnssäker form.
    3. Falukorven: Skala och skiva lök och äpple. Ta bort skinnet på falukorven och skär den som en hasselbackspotatis = 2 cm skivor men inte helt igenom korven. Lägg över i en ugnssäker form. Spruta/klicka i lite senap i varje skåra. Varva sedan med lök och äpple i skårorna runt om. Strö över riven ost.
    4. Ställ in potatismos och falukorven i ugnen i ca 30 minuter. Om moset får för mycket färg så täck med folie. Servera med smörslungade grönsaker.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben