Falukorv med oregano, mjuk polenta och sallad

Serverar: 5 portioner

Alla nya recept med falukorv är ett plus...

Ingredienser

  • 1 Scan falukorv 800 g
  • 1 kruka färsk oregano
  • Mjuk Polenta
  • 9 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl polentagryn
  • 250 g keso chili
  • Sallad
  • Romansallad eller ½ isbergssallad
  • 100 g sockerärter
  • 100 g haricots verts
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Bryt salladen i mindre bitar. Koka sockerärter och bönor hastigt i saltat vatten. Skär schalottenlöken i tunna skivor. Blanda ingredienserna med olja.
    2. Koka upp buljongen till polentan i en kastrull. Rör i polentagrynen och låt koka upp igen under omrörning med en träslev. Låt sjuda i ca 10 minuter. Rör om då och då.
    3. Vänd ner keso och smaksätt med salt och peppar strax innan servering.
    4. Skär falukorven i 5 cm långa stavar. Stek dem i en teflonpanna. Strö över plockad oregano och servera korven med polentan och salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben