Falukorvsgryta med bönor, grönsaker och kryddstark korv

Serverar: 4 portioner

Starkt och gott

Ingredienser

  • 5 hg falukorv
  • 2 hg kryddstark korv, t ex Chorizo, Salsiccia
  • 8 hg skalade rotsaker, t ex potatis, morot, rotselleri, palsternacka
  • 1 stånd broccoli
  • 1 dm purjolök
  • 4 dl kokta bönor, t ex vita, röda, kidney eller garbanzobönor
  • 7 dl hönsbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär de skalade rotsakerna, falukorven och den kryddstarka korven i 2 - 3 cm stora bitar. Koka upp buljongen. Tillsätt rotsaker och kryddstark korv och låt koka 10-15 minuter, tills rotsakerna börjar kännas mjuka.
    2. Lägg i falukorv, broccoli och bönor och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera grytan med ett gott bröd. Det går också bra att använda frysta, färdigskurna rot- och grönsaker i stället för färska rotsaker. Tänk bara på att inte koka dem för mycket, så att de blir för mjuka och mosiga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben