Falupuck med fetaost

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Blandningen med ost och korv ger en smakupplevelse

Ingredienser

  • 600 gr falukorv
  • 50 gr fetaost
  • 0,5 dl kesella
  • Olivsås
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 st gul löklök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0,5 dl spad, från oliverna
  • 2 msk majsstärkelse, maizena upplöst i vatten
  • 1 dl oliver
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt, ev
  • Servering
  • pasta, kokt grönsaker eller sallad
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 225°. Dela korven i 4 lika delar. Skär ett snitt snett nedåt, mitt på varje bit. 2. Mosa ost och kesella. Lägg ostmassa i varje skåra. Baka korven i mitten av ugnen ca 15 min. 3. Olivsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i olivoljan. Tillsätt tomatpuré, fräs en kort stund. Häll i vatten, buljongtärning och spad. Koka samman till 2/3. 4. Sila och häll tillbaka i kastrullen. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red såsen under vispning. 5. Tillsätt oliver hela, halverade eller skivade. Smaka av med salt och peppar.
    2. Servera med pasta och grönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben