Familjen Hastrups Müsli

Serverar: 50 portioner

Tid: 15 minuter

Denna recept har hängt med i 30 år. Vi började experimentera fram en Müsli som alla tyckte om, och efter lång tid kom vi fram till denna blanding. Till skillnad från andra ”nyttigheter” har våra 4 barn självmant ätit det med välbehag i alla år. På morgonen, efter skola och som kvällssnacks. Ibland 3-4 portioner på en dag, fast 1-2 vanligast. Nu då alla är utflugna och kan handla vad de vill, lagar i alla fall ett av dem fortfarande familjeblandningen.

Ingredienser

  • 1,5 kg havregryn
  • 750 g grynblandning. Finns det ej, använd rågflingor istället
  • 750 g cornflakes utan socker
  • 500 g russin
  • 3 dl solrosfrö, ej rostade
  • 3 dl bovetefrö, hela
  • 2 dl sesamfrö, hela, oskalade
  • 2 dl linfrö, hela
  • Instruktioner

    1. Häll upp allt utom russin i en 10 liters bunke Russinen smulas ut för hand Blanda noga allt med händerna Uppbevaras torrt och lufttätt. Vi har en 5 liters Tupperwarebehållare för dagligt bruk och en 5 liters hink med lock för lager.
    2. Serveras med helmjölk. Tillsätt ev. yoghurt/ fil efter smak. Kanske lite kanel. Toppa med t.ex. en skivad banan eller annan frukt i småstycken. Vi har inget socker. Russinen sötar tillräckligt.
    3. Å du! -Varför inte hitta en vacker ”morronskål” på loppis eller hos en bra keramiker?

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    45 min
    20
    5
    40 min
    20
    2

    Kommentarer (1)

    flabban 18 februari 2009

    Tog 1/3 av ingredienserna och fick en jätteskål full med musli. Kommer att servera detta varje dag. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben