Denna recept har hängt med i 30 år.
Vi började experimentera fram en Müsli som alla tyckte om, och efter lång tid kom vi fram till denna blanding.
Till skillnad från andra ”nyttigheter” har våra 4 barn självmant ätit det med välbehag i alla år. På morgonen, efter skola och som kvällssnacks. Ibland 3-4 portioner på en dag, fast 1-2 vanligast. Nu då alla är utflugna och kan handla vad de vill, lagar i alla fall ett av dem fortfarande familjeblandningen.
Ingredienser
1,5 kg havregryn
750 g grynblandning. Finns det ej, använd rågflingor istället
750 g cornflakes utan socker
500 g russin
3 dl solrosfrö, ej rostade
3 dl bovetefrö, hela
2 dl sesamfrö, hela, oskalade
2 dl linfrö, hela
Instruktioner
- Häll upp allt utom russin i en 10 liters bunke
Russinen smulas ut för hand
Blanda noga allt med händerna
Uppbevaras torrt och lufttätt.
Vi har en 5 liters Tupperwarebehållare för dagligt bruk och en 5 liters hink med lock för lager.
- Serveras med helmjölk. Tillsätt ev. yoghurt/ fil efter smak. Kanske lite kanel. Toppa med t.ex. en skivad banan eller annan frukt i småstycken. Vi har inget socker. Russinen sötar tillräckligt.
- Å du! -Varför inte hitta en vacker ”morronskål” på loppis eller hos en bra keramiker?
Liknande recept
Kommentarer (1)
Tog 1/3 av ingredienserna och fick en jätteskål full med musli. Kommer att servera detta varje dag. Tack för ett bra recept.