En gryta som passar bra att laga när man har bråttom.
Lägg upp allt i grupper så att var och en kan ta efter eget tycke och smak.
Till efterrätt passar en färsk frukt, gärna söt sådan, efter den smakrika thairätten.
Ingredienser
400-500 g färsk skinkstek (schnitzel eller picnicbog)
1 msk sojasås eller brun woksås
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 förpackning äggnudlar (250 g)
1 påse frysta wokgrönsaker (classic wok-mix à 500 g)
1 msk röd currypaste
Olja
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skär skinkan i lillfingerstor strimlor. Stek dem hastigt i lite olja i ca 3 minuter. Tillsätt soja/woksås mot slutet. Varmhåll.
- Koka upp 5 dl vatten. Tillsätt kokosmjölken. Koka upp igen.
Vänd ner nudlarna. Sjud i 3-4 minuter till nudlarna mjuknat. Smaka ev av med 1 tsk salt.
- Spola hastigt av de frysta grönsakerna i hett vatten. Låt rinna av. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Stek grönsakerna tills de är varma. Krydda med currypaste. Salta och peppra.
- Lägg upp allt i grupper så att var och en kan ta efter eget tycker och smak.
Liknande recept
Kommentarer (0)