Familjens thaigryta

Serverar: 4 portioner

En gryta som passar bra att laga när man har bråttom. Lägg upp allt i grupper så att var och en kan ta efter eget tycke och smak. Till efterrätt passar en färsk frukt, gärna söt sådan, efter den smakrika thairätten.

Ingredienser

  • 400-500 g färsk skinkstek (schnitzel eller picnicbog)
  • 1 msk sojasås eller brun woksås
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 förpackning äggnudlar (250 g)
  • 1 påse frysta wokgrönsaker (classic wok-mix à 500 g)
  • 1 msk röd currypaste
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär skinkan i lillfingerstor strimlor. Stek dem hastigt i lite olja i ca 3 minuter. Tillsätt soja/woksås mot slutet. Varmhåll.
    2. Koka upp 5 dl vatten. Tillsätt kokosmjölken. Koka upp igen. Vänd ner nudlarna. Sjud i 3-4 minuter till nudlarna mjuknat. Smaka ev av med 1 tsk salt.
    3. Spola hastigt av de frysta grönsakerna i hett vatten. Låt rinna av. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Stek grönsakerna tills de är varma. Krydda med currypaste. Salta och peppra.
    4. Lägg upp allt i grupper så att var och en kan ta efter eget tycker och smak.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben