Farmarpaj i kryddigt skal

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

En paj med lite sting i skalet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g margarin eller smör
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk tomatpuré
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm svartpeppar
  • 2-3 msk vatten
  • Till formen
  • Smör eller margarin
  • Fyllning
  • 450-500 g grytbitar av väl mörat kött eller fin nötfärs
  • 1-2 msk margarin eller smör
  • 1 finhackad vitlök, önskas mer smak, ta mera
  • 1-2 endiver, ca 200 g
  • Salt
  • Peppar
  • Äggstanning
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Garnering
  • 100 g riven cheddarost
  • Instruktioner

    1. Smörj pajformen, blanda samman alla ingredienserna till pajskalet. Låt det vila i kyl i 20-25 minuter.
    2. Gör under tiden iordning köttet eller färsen. Bryn i en stekpanna med margarin, tillsätt vitklök och endiver, salta och peppra.
    3. Klä pajformen med deg, häll i köttet. Vispa ihop ägg, mjölk, äggula, salta och peppra. Häll detta över köttet, strö över osten och sätt in i ugnen på 200º. Låt den stå tills den är färdig, ca 25 minuter.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben