Farmor Sigrids sockerringar

Hemma hos farmor förvarades alltid kringlor i värmeugnen, på perfekt höjd för kaksugna små barn

Ingredienser

  • 150 g rumstempererat smör
  • 4 msk vispgrädde
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda smör, grädde och mjöl hastigt till en smidig deg som delas i fyra delar.
    3. Rulla delarna på ett mjölat bakbord till ca 80 cm långa rullar. Skär rullarna i tio delar och forma till ringar.
    4. Pensla med vatten och vänd i pärlsocker. Lägg ringarna på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Grädda i mitten av ugnen i 12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    elllin 6 december 2010

    Hoppas detta är likadana sockerringar som min mamma alltid gjorde. Ska pröva och göra dem nu. Mvh elllin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben