Farmor Toras marängdessert

Serverar: 8 portioner

Maränger i portionsstorlek fyllda med citronkräm. På toppen färska hallon, blåbär och vinbär. Klassiskt enkelt. Försvinnande gott!

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 krm vitvinsvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 50 g osaltade pistagenötter
  • Lemon curdkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl lemon curd
  • ½ citron, rivet skal
  • Garnering
  • Hallon
  • Björnbär
  • Vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till fast skum. Droppa i vitvinsvinäger och vispa ytterligare ett tag.
    2. Tillsätt socker, lite i taget, och vispa till en fast smet.
    3. Bred ut smeten till 8 rundlar på plåt med bakplåtspapper, ca 10 cm i diameter. Strö över pistagenötter.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 1½ timme tills marängen stelnat. Ta ut och låt kallna på galler.
    5. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Rör i lemon curd och citronskal. Fördela fyllningen i marängerna. Garnera med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben