Farmors Äpplekaka!

Serverar: 8 portioner

En lättbakad äpplekaka som är ljuvlig att äta med vaniljsås till. Jag har ändrat lite på receptet så den är inte helt efter farmors recept men den är lika god endå :)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 gr smält smör
  • Ett äpple (skivat)
  • Kanel
  • vaniljsocker
  • Muscovadsocker (ljus)
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt Rör i övriga ingredienser
    2. Blanda kanel, vaniljsocker och muscovadsocker efter tycke och smak och häll över äppleklyftorna och se till att det blir blandat.
    3. Lägg i vackert mönster i smeten som är hälld i springform.
    4. Grädda 25 min i 200 grader.
    5. Servera med vaniljsås!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    flabban 6 september 2008

    Enkelt och gott av ingredienser som man har hemma, utom kanske muscovadsocker. Blandade farin och råsocker istället för muscovadsocker (som jag inte hade hemma) Det blev jättegott.

    krook 6 september 2008

    Fantastiskt enkelt och gott recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben