Farmors Heta Gryta

Serverar: 5-6 portioner

Den här rätten har jag inte gjort på väldigt länge, men i dag dök den plötsligt upp när jag tänkte på farmor. Det var den första bjudrätten för fler än två personer som jag tillagade i min tidiga ungdom, ett litet kliv in i vuxenvärlden med lite extra hetta...

Ingredienser

  • 1 kg fläskkött tex skinka eller bog
  • Till marinad
  • 2-3 dl soja
  • 2,5 dl blandad äppeljuice
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 grovt hackade gula lökar
  • 1,5 tsk malen ingefära
  • 2 tsk grovt stött svartpeppar
  • Curry efter tycke och smak
  • 3 msk vetemjöl
  • Tillbehör vid sidan om
  • Kokossflingor
  • Salta jordnötter
  • Skivad banan
  • Strimlad gurka
  • Instruktioner

    Fläskköttet strimlas och läggs i en emaljerad gryta eller av gjutjärn. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över köttet direkt i grytan. Låt stå över natten eller minst 4 timmar i kylskåp. Koka upp köttet och tillsätt 3 msk vetemjöl. Låt småputtra i ca 25 minuter. Servera med ris, bananskivor, kokosfllingor, strimlad gurka och jordnötter. Låt gästerna plocka ihop vad de själva tycker om genom att lägga upp tillbehören i olika skålar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben