Farmors köttfärslimpa

Serverar: 4 portioner

Barnens farmor måste alltid göra denna rätt när de kommer över på mat! Bättre betyg kan man inte få, eller hur...

Ingredienser

  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 400 g köttfärs
  • 1 påse Fransk Löksoppa (Blå Band)
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda de tre första ingredienserna och låt svälla ca 10 min. Tillsätt köttfärsen och löksoppepulvret. Rör i 1 ägg och blanda smeten väl. Forma till 2 köttfärslimpor i en långpanna och pensla med matfett och stek mitt i ugnen i 200 grader cirka 25 minuter.
    2. Servera med kokt potatis, brunsås och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    maggan123 3 augusti 2009

    kan bara säga mums så gott.

    sarsor1 11 februari 2014

    Godaste köttfärslimpa jag atit! Bade barn och vuxna tycker om den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben