Farmors kycklingpaj

Serverar: 4 portioner

Världens godaste kycklingpaj

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 msk smör
  • 200 g färska champinjoner
  • 200 g hackad lök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 msk mjöl
  • 3 dl kaffegrädde
  • ½ dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Deg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1½ msk vatten
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Skär/dela kycklingen i mindre bitar. Skiva champinjoner, hacka löken och strimla paprikan.
    2. Bryn svamp, lök och paprika. Strö över mjöl. Späd med grädde och vatten.Blanda ner kycklingköttet och smaksätt med kryddorna.
    3. Låt stuvningenkoka ca 20 min. Späd ev med mera vatten.
    4. Häll stuvningen i en smord form. Lägg på paj locket och tryck fast det mot kanterna, stick några hål i degen.Pensla med ägg.
    5. Grädda i 225 grader tills locket fått fin färg ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gul13 12 januari 2009

    Jag är beredd att hålla med om att det är världens godaste kycklingpaj. Åtminstone den godaste jag smakat. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben