Farmors potatisgratäng med kantareller

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Svamp e så gott!!

Ingredienser

  • 2 kg mandelpotatis
  • 200 g rotselleri, (ca 1/4)
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0,8 l matlagningsgrädde
  • 1 ½ msk kycklingfond, flytande
  • 1 knippa(en) timjan
  • 1 msk flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 300 g kantareller, färska smör
  • 2 dl västerbottensost, riven
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skiva potatis, rotselleri, gul lök och vitlök tunt. Koka upp grädde, kycklingfond, hackad timjan, salt och peppar.
    3. Tillsätt potatis, rotselleri, gul lök, vitlök och koka långsamt i 15 minuter. Stek svampen i smör och krydda med salt och peppar.
    4. Blanda svampen i potatiskoket och rör i osten. Fyll blandningen i en smörad ugnsform och grädda gyllene, ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben