Potatisgratäng med kantareller

Serverar: 4 portioner

Tiden i ugnen blir kortare när potatisen kokas en stund i grädden

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 100 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 150 g kantareller eller trattkantareller
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk timjan
  • 1 1/2 dl riven smakrik ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Skala potatis, rotselleri och lök. Skiva tunt. Skala och hacka vitlöken.
    3. Koka upp grädde och fond, och lägg i potatis, selleri, lök och vitlök. Sjud i 10 minuter.
    4. Stek svampen i smör och krydda med salt och peppar. Blanda svamp, timjan och 1 dl av osten med potatisen och häll i en ugnsform.
    5. Strö över resten av osten och baka i ca 30 minuter tills rotsakerna är mjuka.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    begeanka 9 oktober 2008

    jättegott

    pelinax 9 mars 2010

    Kanongott. Detta gör man fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben