Farmors råraka

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En rätt som ofta stod på farmors middagsbord, när jag var barn.

Ingredienser

  • 10 medelstora potatisar
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk margarin
  • 6-8 skivor bogfläsk
  • 1 dl vispgrädde ( kan uteslutas )
  • Instruktioner

    1. Skala och riv potatisen. Blanda potatisrivet, mjölet, mjölken och äggen i nämnda ordning. Smaksätt.
    2. Klicka ut margarinet i en långpanna och häll i smeten. Lägg fläskskivorna ovan på och sätt in i 250 graders ugnsvärme.
    3. När smeten har stannat något , görs hålor i kakan. Dessa fylls med grädde.
    4. Grädda färdigt.
    5. Servera med lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    BerHam45 10 maj 2012

    Man måste kunna skilja på Rårakor och Raggmunk!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben