Farmors skållebröd

Serverar: 8-9 portioner

Tid: 2 timmar

Detta är min svärmors recept som hon i sin tur fått av sin mor. Detta bakar jag till jul. Brödet ska egentligen bakas i stenugn,men det går lika bra i vanlig ugn.

Ingredienser

  • 5 l . vatten
  • brödkryddor
  • 1 pkt . rågsikt
  • 50 gr . jäst
  • 50 gr . jäst
  • ytterligare mjöl till lagom konsistens
  • Instruktioner

    1. Koka vattnet blanda i brödkryddor,1 pkt rågsikt. låt stå 6-7 tim (skållning) 50 gr. jäst rörs ned och mjöl så det blir till en fast deg. dagen efter rör ned ytterligare 50 gr. jäst 0ch mjöl till lagom konsistens. Låt jäsa 1 tim. Gör 8-9 kakor,låt jäsa ca. 1 tim.
    2. Pensla med vatten efteråt
    3. ugn 200 gr. ca. 50 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben