Faster Veras danska pepparkakor

Serverar: 150 portioner

Kakorna är väldigt goda att äta på danskt vis - som en sandwich med en tunn skiva mandelmassa och en tunn skiva mjuk nougat mellan två pepparkakor.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 325 g brun farin strö, ca 5½ dl
  • 175 g ljus sirap, 1 dryg dl
  • 3/4 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 3/4 tsk kardemumma
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ citron, rivet skal
  • 500 g vetemjöl, ca 8½ dl
  • Instruktioner

    1. Koka hälften av smöret och allt socker och sirap tills sockret smält. Låt svalna. Tillsätt kryddor och bikarbonat.
    2. När smeten är helt kall tillsätts resten av smöret. Knåda i mjölet.
    3. Dela degen i två bitar som formas till rullar, ca 5 cm i diameter, ca 35 cm långa. Låt rullarna ligga i kylen tills de blir riktigt kalla och hårda.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i riktigt tunna skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben