Favoritpizza med köttfärs à la Monika

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegod favoritpizza! Min allra bästa snabbpizza som går fort att göra. Man kan även använda vanligt bröd och lägga tätt, tätt , tätt eller en rund eller fyrkantig smörgåstårtebotten. Servera min Kebabsås och pizzasallad till, godare kan det inte bli. Mums!

Ingredienser

  • 4 Hönökakor eller smörgåstårtebottnar
  • 600 gr mager fläskfärs eller blandfärs
  • Smör tillstekningen
  • 1-2 gula lökar
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 paket krossade tomater med basilikasmak
  • 3 matskedar tomatpuré
  • 1 burk champinjoner
  • 1 röd paprika, i bitar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • Kebabkrydda
  • 8 ananasskivor i bitar
  • Riven gratängost
  • Instruktioner

    1. Själva köttfärssåsen kan man göra någon timme i i förväg. Tvätta och dela paprikan i bitar. Skiva löken, och dela den på mitten. Krossa vitlöken Smält smör och bryn det gyllenbrunt i en stekgryta. Smula ner och bryn köttfärsen, lök och vitlök i cirka 5 minuter. Lägg i de avrunna champinjonerna och låt dem brynas med ytterligare 5 minuter.
    2. Slå i krossade tomater, tomatpuré, paprikabitar och alla kryddorna. Låt allt puttra på svag värme cirka 10 -15 minuter. Rör om då och då. Låt såsen svalna någon timme.
    3. Dela ananasskivorna i bitar. Bred den avsvalnade köttfärssåsen över polarkakorna. Lägg på lite ananasbitar jämt födelat över pizzan. Krydda med lite extra oregano och kebabkrydda.
    4. Strö över riven ost och baka i ugn cirka 10-12 min eller tills pizzan ser färdig ut. Kolla så osten inte bränns. Täck över med smörgåspapper eller ugnsfolie i så fall.
    5. Tips! Servera min kebabsås - vitlökssås till denna pizza. Mums! Och helst min -Pizzasallad á la viktväktarna - också. Dessa recept finns också här på matklubben.se
    6. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben