Festkassler

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En enkel och snabb festkassler

Ingredienser

  • 3 frysta smördegsplattor
  • ca 800 g benfri kassler
  • 150 g vitlöksost
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ dl finklippt persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tina smördegsplattorna enl. anvisningen på paketet. Lägg två smördegsplattor lite omlott och kavla ut dem till en botten. Skiva kasslern. Rör en sås med vitlöksost och creme fraiche och tillsätt persiljan, den pressade vitlöksklyftan och vitlökspulvret. Lägg kasslerskivorma på smördegsplattorna med lite sås mellan varje skiva. Lägg skivorna så att kasslern ser hel ut. Bred resten av såsen över kasslern. Kavla ut den tredje plattan så att den täcker kasslern. Vik upp kanterna på bottnen. Pensla skarvarna och hela "paketet" med uppvispat ägg. Lägg "paketet" i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 25-30 min.
    3. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bjboman 4 maj 2013

    SUUUPERGOTT!!!!!! Jag bjöd min sambo på denna kassler idag, verkligen FESTkassler. Hur god och enkel som helst. Verkligen värd att testa för dig som bara "bläddrar förbi" detta recept!!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben