Gratinerad festkassler

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Sparris och kassler under ett härligt osttäcke

Ingredienser

  • 1 burk grön sparris 425 g
  • 300-400 g skivad kassler, benfri
  • 1 burk crème fraiche ca 200g
  • 1 äggula
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 1 förpackning djupfryst ris och grönsaksblandning
  • t ex Hawaii-mix ca 550 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Låt sparrisen rinna av och lägg den i ugnsfast form. Lägg på kasslerskivorna.
    2. Blanda crème fraiche med äggulan och den rivna osten. Smaka av med litet salt och peppar. Bred såsen över kasslern.
    3. Gratinera ganska högt upp i ugnen ca 8-10 minuter tills ytan fått fin färg och rätten har blivit varm.
    4. Värm under tiden ris- och grönsaksblandningen enligt påsens anvisningar. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben