Festkassler

Serverar: 4 portioner

Recept som jag fått av en arbetskamrat. Underbart gott!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk matfett
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • Salt
  • Peppar
  • 600 g kassler
  • Mos
  • 1 kg potatis
  • 2 msk matfett
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i matfett. Tillsätt vin, vatten, fond, grädde, tomatpuré och kryddor. Koka ihop såsen i 10 min. Smaka av med salt och peppar.
    2. Gör ett gott potatismos med ovan ingredienser.
    3. Lägg skivad kassler i mitten på en form.Spritsa eller klicka moset runt om. Häll såsen över kasslern och gratinera i ca 15 min tills moset fått fin färg.
    4. Servera med sallad.

    Liknande recept

    5
    50 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben