Festkassler

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegott, måste testas. Går bra att förbereda långt innan.

Ingredienser

  • 8 skivor kassler
  • 8 skivor vitt formbröd
  • 2 paprikor (röd och grön)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk hackad persilja
  • 200 g kall färdig bearnaisesås (ca 2 dl, finns djupfryst, kyld eller pulver)
  • Peppar
  • Salt
  • Matfett till stekning
  • Potatismos till 4 portioner (eget eller pulver)
  • 2 äggulor
  • Instruktioner

    1. Gör bearnaisesåsen, om du inte använder färdig.Ta ut 8 rundlar med hjälp av ett glas ur brödskivorna, eller skär bara bort kanterna. Stek dem lätt i matfettet och lägg dem på ett ugnsäkert fat.
    2. Skölj, kärna ur paprikorna och lägg dem på brödet. Bryn kasslerskivorna lätt på båda sidor. Lägg dem ovanpå paprikaringarna.
    3. Gör potatismos, blanda i äggulorna och spritsa moset runt om. Resten spritsas till toppar i smord ungsäker form och gratineras samtidigt med kasslern.
    4. Vispa grädden, rör i tomatpuré, chilisås, paprikapulver och hackad persilja. Vänd ner bearnaisesåsen. Klicka blandningen på kasslern.
    5. Gratinera i 225 grader näst längst ner i ugnen ca 15 min tills det puttrar och fått fin färg. Servera med sallad och haricots verts.

    Liknande recept

    5
    50 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben