Festkassler

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Barn och vuxna älskar denna rätt.

Ingredienser

  • 8 hg benfri kassler
  • 150 g vitlöksost
  • 1½ dl creme fraiche
  • ½ dl finklippt persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 djupfrysta smördegsplattor
  • Instruktioner

    1. Tina smördegsplattorna och lägg 2 plattor omlott och kavla ut dem till en botten. Skiva kasslern. Rör ut vitlöksosten med creme fraichen och tillsätt ½ dl finklippt persilja och den pressade vitlöksklyftan.
    2. Lägg kasslerskivorna på plattorna med lite sås mellan varje skiva. Lägg skivorna så att kasslern ser hel ut. Bred resten av såsen över kasslern.
    3. Kavla ut den tredje plattan så att den täcker kasslern. Vik upp kanterna på botten. Pensla skarvarna och över hela paketet med ägg: sätt in i ugn vid 225 grader i ca 25-30 min.
    4. Serveras med sallad och klyftpotatis.

    Liknande recept

    5
    50 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben