Festkyckling med cidersås och sparris

Serverar: 6 portioner

Helt vanlig äppelcider ger en lättlagad och fräsch sås som blir jättegod till timjansdoftande kycklingfilé och nykokt sparris!

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer, ca 900 g
  • 1 ½ msk smör
  • Marinad
  • 1 lime, saft av
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Cidersås
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 ½ dl äppelcider
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 4 tsk maizena
  • Till servering
  • 2 knippen grön sparris
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar. Häll marinaden över köttet och se till att den kommer åt överallt. Förslut väl och låt vila i kylen i minst en halvtimma.
    2. Hetta upp matfettet och bryn filéerna på båda sidor. Stek dem klara i 175 grader varm ugn i ca 20 min.
    3. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek dem blanka och smidiga i smöret utan att de får färg. Häll på vatten, cider, fond och grädde. Låt koka samman ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ut maizenan i lite vatten och tillsätt. Låt koka upp.
    4. Ansa sparrisen och bryt av den nedre delen av stjälken. Låt koka i lättsaltat vatten i ca 3 min. Häll av vattnet och skölj genast sparrisen i kallt vatten. Servera gärna med ugnsstekt klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben